Nr.14577/09.11.2022
DIRECŢIA SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA
ALIMENTELOR ARAD
In conformitate cu dispoziţiile art. 554 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările ulterioare, precum și ale art. 68-77 din Regulamentul-cadru privind organizarea și dezvoltarea carierei personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1336/2022, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad, organizează examen de promovare în grad/treaptă profesională imediat superioară, pentru următoarele funcții contractuale :
– 3 funcții de inginer, gradul profesional IA, conform O.G. nr.42/2004
– 1 funcție de medic veterinar, gradul II, conform Ordin ANSVSA nr.64/2007
– 2 funcții de tehnician, treapta IA, conform Ordin ANSVSA nr.64/2007
– 3 funcții de inginer, gradul profesional I, conform Ordin ANSVSA nr.113/2008
Condiţii de participare:
– să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional din care promovează
– să fi obţinut calificativul “foarte bine” la evaluarea performanţelor profesionale individuale cel puţin de două ori în ultimii 3 ani, în care acesta s-a aflat în activitate.
Dosarele de înscriere vor conţine :
– cerere de înscriere
– adeverinţa din care să rezulte vechimea în gradul profesional/treapta din care promovează
- copii ale rapoartelor de evaluarea a performanțelor profesionale din ultimii 3 ani de activitate.
Data şi locul desfăşurării examenului :
– 24.11.2022 ora 1000 proba scrisă la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad.
Modalitatea de desfășurare a examenului :
- probă scrisă
Data până la care se pot depune dosarele: 16.11.2022, ora 16.30, la secretarul comisiei de examinare – doamna consilier Bâc Maria Elisabeta.
Selecţia dosarelor va avea loc în termen de doua zile lucrătoare de la expirarea termenului de depunere a dosarelor.
Bibliografie – examen promovare personal contractual încadrat conform O.G. nr.42/2004 :
- SR EN ISO/IEC 17025:2018 Cerinţe generale pentru competenţa laboratoarelor de încercări şi etalonări- Standard disponibil și pus la dispoziție de LSVSA Arad.
- Ordinul Preşedintelui ANSVSA nr. 35/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor (Anexa 1-Capitolul I, Sectiunea 1, punctele : 1-4, 8-10, 12, 24- 28)/ disponibil pe http://www.ansvsa.ro/legislatie.
- Ordinul Preşedintelui ANSVSA 145/2018 pentru aprobarea normei sanitare veterinare privind metodologia de prelevare, ambalare, identificare si transport al probelor destinate examenelor de laborator din domeniul sanatatii si al bunastarii animalelor, precum si din domeniul organismelor modificate genetic; (disponibil pe http://www.ansvsa.ro/legislatie).
Bibliografie – examen promovare personal contractual încadrat conform Ordinului nr.64/2007:
- Regulamentul (CE) 852/2004 privind igiena produselor alimentare, cu modificările și completările ulterioare.
- Regulamentul (CE) 853/2004 de stabilire a unor norme specifice de igiena care se aplica alimentelor de origine animala, cu modificările și completările ulterioare.
- Regulamentul (CE) 854/2004 de stabilire a normelor specifice de organizare a controalelor oficiale privind produsele de origine animala destinate consumului uman, cu modificările și completările ulterioare.
- Regulamentul (CE) 625/2017 privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformităţii cu legislaţia privind hrana pentru animale şi produse alimentare şi cu normele de sănătate a animalelor şi de bunăstarea animalelor, cu modificările și completările ulterioare.
- Regulamentul (CE) 178/2002 de stabilire a principiilor și a cerințelor generale ale legislației alimentare, de instituire a Autorității Europene pentru Siguranță Alimentară și de stabilire a procedurilor în domeniul siguranței alimentare.
- ORDIN 111 din 16 decembrie 2008, privind aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a activităţilor de producţie, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală, cu modificările și completările ulterioare.
- Ordinul nr. 64/2007 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de control oficial sanitar-veterinar efectuat de către personalul de specialitate în unităţile care produc alimente de origine animală, cu modificările și completările ulterioare.
Bibliografie – examen promovare personal contractual încadrat conform Ordinului nr.113/2008 :
- Regulamentul (CE) 852/2004 privind igiena produselor alimentare, cu modificările și completările ulterioare.
- ORDIN 111 din 16 decembrie 2008, privind aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a activităţilor de producţie, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală, cu modificările și completările ulterioare.
- Regulamentul (CE) 625/2017 privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformităţii cu legislaţia privind hrana pentru animale şi produse alimentare şi cu normele de sănătate a animalelor şi de bunăstarea animalelor, cu modificările și completările ulterioare.
- Regulamentul (CE) 178/2002 de stabilire a principiilor și a cerințelor generale ale legislației alimentare, de instituire a Autorității Europene pentru Siguranță Alimentară și de stabilire a procedurilor în domeniul siguranței alimentare.
- ORDIN 152 din 31 august 2020, privind aprobarea normei pentru siguranţa alimentelor de origine nonanimală care stabileşte condiţiile în care se derulează operaţiunile de import, export, tranzit şi comerţ intraunional de produse alimentare de origine nonanimală şi de produse chimice anorganice şi organice care sunt utilizate ca ingrediente pentru prepararea alimentelor destinate consumului uman supuse controlului oficial pentru siguranţa alimentelor
- ORDIN 772/68/859/442 din 8 august 2005, pentru aprobarea Normei privind Sistemul rapid de alertă pentru alimente şi furaje, cu modificările și completările ulterioare.
- ORDIN 113/2008 din 17 decembrie 2008, privind aprobarea Instrucţiunilor pentru organizarea şi desfăşurarea activităţii de control oficial în unităţile de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare şi comercializare a produselor şi subproduselor alimentare de origine nonanimală, cu modificările și completările ulterioare.
Relaţii suplimentare se pot solicita de la Compartimentul Juridic și Resurse Umane – doamnei consilier Bâc Maria Elisabeta.