Apariția pestei porcine africane în unele județe

 

Comunicat de presă

 

           Ca urmare a apariției pestei porcine africane în unele județe și pentru a preîntâmpina apariția acestei boli deosebit de grave în județul Arad, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad a luat măsuri cu prioritate absolută în sensul informării și reinstruirii tuturor medicilor veterinari din județ precum și a fermierilor și a factorilor de răspundere în gestionarea vânătorii și a vânatului.

În consecință s-a dispus  interzicerea circulației porcinelor fără documente sanitare veterinare și de asemenea creșterea porcilor în apropierea mediului silvatic. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad a efectuat controale în trafic vizând transporturile internaționale de animale și alimente, rutele de tranzit și zonele turistice.

Crescătorii de animale sunt obligați să anunțe de îndată medicul veterinar despre toate cazurile de îmbolnavire sau orice suspiciune de boală la porcine.

Reamintim faptul că pesta porcină africană este o boală infecto-contagioasă a porcinelor domestice și sălbatice mortală în procent de 100%. Pentru această boală nu există metode de prevenție specifică și nici tratament.

 

DIRECTOR EXECUTIV

Dr. Agud Viorel