Comunicat de presa 28.11.2019

COMUNICAT DE PRESĂ

privind acțiunile inspectorilor DSVSA în piețele arădene

 

În cursul zilei de miercuri, 27.11.2019, inspectorii din cadrul D.S.V.S.A. Arad au descins în piețele din municipiu pentru a preîntâmpina comerțul cu carne și produse din carne de porc, comercializate ilegal de persoane fizice neautorizate.

Atragem atenția, în mod deosebit, populației să nu cumpere aceste produse, existând pericolul transmiterii toxiinfecțiilor alimentare grave. Aceste produse au o proveniență dubioasă, posibil provenite de la animale bolnave sacrificate în condiții improprii, fără control sanitar veterinar. În plus, aceste produse sunt aduse și păstrate în condiții improprii.

În urma acestor acțiuni au fost amendate 14 persoane, cu suma totală de 9000 RONI și au fost confiscate în vederea distrugerii o cantitate de 116,7 kg  de carne și produse din carne, comercializate ilegal.

Rugăm locuitorii din județul Arad să achiziționeze carne și produse din carne, precum și alte produse  de origine animală și nonanimală numai din unități autorizate sanitar-veterinar, aceste unități deținând și spații frigorifice destinate acestui scop.

De asemenea, magazinele primesc aceste produse însoțite de documente sanitare veterinare și de proveniență, care atestă salubritatea acestora.

Reprezentanții D.S.V.S.A. Arad cer primăriilor care organizează diverse sărbători câmpenești, să informeze D.S.V.S.A. Arad cu privire la data evenimentului și a firmelor care  doresc să comercializeze produse de origine animală și non animală la aceste sărbători, pentru a verifica autorizarea acestora, precum și modul de comercializare a produselor alimentare la aceste manifestări, în caz contrar vor fi răspunzători de eventualele evenimente neplăcute.

 

DIRECTOR EXECUTIV

Agud Viorel