Demararea acţiunilor specifice perioadei premergătoare sărbătorii de 1 Mai

 

Comunicat de presă

 

             Direcția Sanitară Veterinară și ptr.Siguranta Alimentelor Arad a dispus demararea acţiunilor specifice perioadei premergătoare sărbătorii de 1 Mai, prin intensificarea controalelor oficiale şi a măsurilor care trebuie aplicate pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare.

Scopul acţiunii este protejarea sănătăţii consumatorilor, în contextul unei afluenţe mari de turişti şi a creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement şi localităţile de interes turistic.

La aceste acţiuni tematice vor participa medicii veterinari din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad și din circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor .

În perioada 27.04 – 01.05.2018 va fi asigurată permanenţa, va fi afişat programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare.

Controalele urmăresc respectarea condiţiilor de igienă în unităţile supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, situate în special în zonele de agrement/ localităţile de interes turistic, în care se organizează anumite evenimente ( târguri de vară, pelerinaje la aşezămintele de cult cu ocazia unor sărbători religioase).

 

 

DIRECTOR EXECUTIV,

Dr. Agud Viorel