Intalnirea organizata de Institutia Prefectului judetul ARAD, privind instruirea primarilor si unitatilor administrativ teritoriale din judetul Arad

 

Comunicat de presă

 

             Direcția Sanitară Veterinară și ptr.Siguranta Alimentelor Arad a participat, in data de 26.04.2018, la intalnirea organizata de Institutia Prefectului judetul ARAD, privind instruirea primarilor si unitatilor administrativ teritoriale din judetul Arad.

La sedinta au participat doi reprezentanti ai  D.S.V.S.A. ARAD. care au abordat urmatoarele teme;

  • Implementarea prevederilor Ordonantei de Urgenta nr. 155/2001, privind aprobarea „programului de gestionare a cainilor fara stapan” de catre unitatile administrativ teritoriale din judetul Arad.
  • Miscarea animalelor in targuri, piete autorizate/ neautorizate. Risc de aparitie Pesta Porcina Clasica, Pesta Porcina Africana.
  • Cerinte sanitar veterinare necesare functionarii targurilor de animale.
  • Obligatiile primariilor de a incheia contracte cu unitatea de incinerare si neutralizare a cadavrelor autorizata sanitar veterinar.
  • Prevenirea toxiinfectiilor alimentare prin consum de alimente preparate cu ocazia sarbatorilor culturale, religioase. Inchirierea Caminelor culturale in vederea organizarii de evenimente cu servirea de mancaruri gatite. Obligatiile organizatorilor.

 

DIRECTOR EXECUTIV,

Dr.Agud Viorel