EXAMEN PROMOVARE ÎN GRAD PROFESIONAL

Nr. 1058/29.01.2024

ANUNȚ EXAMEN PROMOVARE ÎN GRAD PROFESIONAL

 

 

Având în vedere prevederile O.U.G. nr. 57/2019, privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, OUG nr.121/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, precum şi pentru modificarea art. III din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 191/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad, organizează examen de promovare în gradul profesional imediat superior celui deținut, a funcționarilor publici de execuție din cadrul instituției, respectiv:

Funcţia publice de execuţie, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, pentru care se organizează examenul de promovare în gradul profesional imediat superior şi structura din care aceasta face parte sunt următoarele:

  • BIROUL IDENTIFICARE SI INREGISTRARE ANIMALE

Consilier, clasa I, gradul profesional principal.

Precizãm urmãtoarele :

  • Examenul de promovare în gradul profesional va consta în:
  • Verificarea eligibilitatii candidatilor, in urma depunarii dosarelor de concurs
  • proba scrisă: va avea loc la sediul D.S.V.S.A. Arad din strada Liviu Rebreanu nr.98C, în data de 05.03.2024, ora 10.00 ;
  • proba interviu, in cadrul caruia se testeaza abilitatile, aptitudinile si motivatia candidatilor: data, ora si locul sustinerii probei interviu se afiseaza odata cu rezultatele la proba scrisa.

Dosarele de înscriere la examen se pot depune în termen de 20 de zile de la data afișării anunțului, privind organizarea examenului de promovare, la secretariatul D.S.V.S.A. Arad, respectiv de la data de 29.01.2024 până în data de 23.02.2024, inclusiv și va conține obligatoriu următoarele documente:

  1. a) copie de pe carnetul de muncă sau adeverinţa eliberată de compartimentul de resurse umane în vederea atestării vechimii în gradul profesional din care se promovează;
  2. b) copii de pe rapoartele de evaluare a performanţelor profesionale individuale din ultimii 2 ani de activitate;
  3. c) adeverinţa eliberată de compartimentul de resurse umane în vederea atestării situaţiei disciplinare a funcţionarului public, în care se menţionează expres dacă acestuia i-a fost aplicată o sancţiune disciplinară, care să nu fi fost radiată;
  4. d) formularul de înscriere prevăzut la art. 137 lit. b).

 

  • Pentru a participa la examenul de promovare în gradul profesional, funcţionarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
  • să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
  • să fii obţinut cel puţin calificativul „bine“ la evaluarea performanţelor individuale în ultimii 2 ani de activitate;
  • să nu aibă o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu completările ulterioare.

 

Bibliografie și tematică :

 

  1. Constituţia României, republicată.
  2. Partea I, partea a II-a, titlul I şi titlul II, partea a IV-a, titlul I şi partea a VI-a, titlul I şi titlul II din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 57 din 2019, cu modificarile si completarile ulterioare.
  3. Ordonanţa Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor           formelor de discriminare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
  4.  Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
  5. ORDIN  Nr. 208/2022 din 28 decembrie 2022 – privind aprobarea Normei sanitar-veterinare pentru implementarea procesului de identificare şi înregistrare a bovinelor, ovinelor, caprinelor, porcinelor, camelidelor, cervideelor şi renilor, cu modificările şi completările ulterioare.
  6. ORDIN  Nr. 174/2023 din 20 decembrie 2023 – privind modificarea şi completarea Normei sanitar-veterinare pentru implementarea procesului de identificare şi înregistrare a bovinelor, ovinelor, caprinelor, porcinelor, camelidelor, cervideelor şi renilor, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 208/2022
  7. ORDIN   Nr. 85 din  6 octombrie 2008 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind sistemul de identificare şi înregistrare a suinelor.
  8. ORDIN   Nr. 39 din 28 aprilie 2010 pentru aprobarea cerinţelor tehnice care trebuie îndeplinite de mijloacele oficiale de identificare a bovinelor, suinelor, ovinelor şi caprinelor, precum şi pentru stabilirea condiţiilor de aprobare a acestora pe teritoriul României, cu modificările şi completările ulterioare.
  9. ORDIN  Nr. 106/2015 din 22 septembrie 2015 – pentru aprobarea Procedurii privind decontarea acţiunilor sanitar-veterinare cuprinse în Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire şi control al bolilor la animale, al celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, cu modificările şi completările ulterioare.
  1. ORDIN 96/2018 din 6 iulie 2018 – pentru modificarea Procedurii privind decontarea acţiunilor sanitar-veterinare cuprinse în Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire şi control al bolilor la animale, al celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 106/2015, cu modificările şi completările ulterioare.
  1. ORDIN Nr. 35/2016 – privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului acțiunilor de supraveghere, prevenire, control și eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor și protecția mediului, de identificare și înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor și ecvideelor, precum și a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere și control în domeniul siguranței alimentelor, cu modificările şi completările ulterioare.

 

 

DIRECTOR EXECUTIV